Evinizde ki tesisatınız bir süre kullandıktan sonra hayatınız da ki her ürün de olduğu gibi bakım yapmalısınız. Eğer tesisatınıza bakım yapmaz iseniz ilk günkü gibi veya ilk zamanlar olduğu gibi tesisatınızdan aynı derece de verim alamazsınız. Tesisatınızın bakımı ise iki şekilde olur. Birinci olarak tesisatınızın teknik bakımlarını yaptırıp teknik olarak herhangi bir sorun olup olmadığını kontrol ettirirsiniz. İkinci olarak ise bu tesisatınızın yıkanması gerekir. İşte burada tesisat nasıl yıkanır gibi bir soru aklınıza geliyor olabilir.
Tesisat Nasıl Yıkanır?
Petek temizliğinizi öncelikli olarak güvenilir bir firmaya ya da peteklerinizi aldığınız yere yaptırabilirsiniz. Fakat ya garantisi bitmiş ise ve ya uzun yıllar sonra petek temizliğini kendinizin yapmanız gerekirse nasıl yapabilirsiniz.
Öncelikle eğer kendiniz tesisat yıkama işlemi yapacaksanız bu iş için gerekli olan araçlar ve kimyasalları bulundurmalısınız. Aksi takdir de tesisat yıkama işleminiz olumlu bir sonuç vermez ve siz sadece uğraştığınız ile kalırsınız. Kalorifer peteklerinizi temizleye ise kesinlikle banyodan başlamalısınız ki eğer yanlış bir durum veya yanlış bir hareket yaparsanız evinizin içini su basabilir. Öncelikle banyonuzda ki havlupanı sökerek işe başlamalısınız.
Banyoda ki havluluk radyatörünü söktükten sonra yapmanız gereken ise petek temizleme hortumunun bir ucunu söktüğünüz radyatörün vanasına takacaksınız. Bu işlemi yaptıktan sonra ise hortumun diğer ucunu petek temizleme aletine takacaksınız.
Petek temizleme aleti derken ise günümüzde suya çekim yapan ev süpürgelerini kullanabilirsiniz. Bunları kullanırken ise kullanacağınız süpürgenin çekim gücünün çok kuvvetli olmayacağını bilmelisiniz. Eğer çekim gücü düşük bir makine kullanırsanız tesisat yıkama işleminiz yine olumsuz bir sonuç verecektir.
Hortumun diğer ucunu makinenize taktıktan sonra yapmanız gereken ise çok ilginçtir ki hortumun diğer ucunu tahliye için herhangi bir gidere koymalısınız. Tesisatınızdan çıkanlar emin olun görmek istemeyeceksiniz çünkü yılların biriktiği bir pislik olacaktır. Sonrasında ise tesisatınıza su verebilmek için banyonuz da ki en yakın musluğu kullanın ki tazyikli ve basınçlı bir su verebilesiniz. Basınçlı suyu verdikten sonra tahliye işleminiz tamamlanacaktır. Bu işlemi bitirdikten sonra kombinizi en az bir saat kadar gibi bir süre çalıştırmalısınız. Bundan sonra tesisatınız kullanıma hazır gelecektir.
Soru veya görüş bildirin E-posta adresiniz görünmeyecek