Banyoda su birikmesi, sık meydana gelen bir sorundur. Bu sorunun meydana gelmesi birkaç soruna dayanmaktadır. Banyo gideri taşması; kullanıcı hatasından kaynaklanmasının yanı sıra tesisat sisteminden veya fayansların banyo giderine doğru eğimli olmamasından da kaynaklanabilmektedir. Tesisat sisteminden kaynaklı sorunlarda kullanılan bilgisayar destekli cihazlar ile banyoda su birikmesinin sebebi en kısa sürede tespit edilerek hemen müdahale edilebilmektedir.
Banyoda Su Birikmesi
Banyoda bulunan fayanslar, her zaman banyo giderinin olduğu kısma doğru meyilli olmalıdır. Bu sayede; banyo zemininde bulunan su, gidere doğru akarak atık su tesisatına gitmektedir. Bunun ayarlanabilmesi için, fayansları döşeyen ustanın hassas terazi kullanarak fayanslara eğim vermesi gerekir. Ancak bu durum nadiren de olsa göz ardı edilebilmektedir. Fayansı döşeyen usta eğime önem vermez ve banyo zemininde su birikmesi meydana gelir.
Banyo zemininde biriken su, her zaman fayanslardan kaynaklanmaz. Banyoda su birikmesinin bir diğer sebebi ise, banyo giderinin ağzının kapanmasıdır. Özellikle kıllar banyo giderinin süzgeç adı verdiğimiz kapağının üstünü örterek suyun geçişini engeller. Aynı durum duşa kabin giderinde de meydana gelmektedir. Duşakabinde su birikmesinin bir diğer sebebi ise; sabun atıklarının giderin giriş kısmını kapatmasından kaynaklanır.
Banyoda su birikmesine sebep olan kıl veya diğer atıkların temizlenmesi sayesinde banyo gideri açma çalışması rahatlıkla yapılabilir. Ancak fayansların eğiminden kaynaklanan bir sorun söz konusuysa banyo zemininde su birikmesini engellemek için fayansların sökülüp yeniden döşenmesi gerekir. Bu durum daha fazla maliyete sebep olacaktır.
Banyo zemininde su birikmesine sebep olan bir diğer sorun ise tesisat borularından kaynaklanabilmektedir. Bu sorunlardan biri, pimaş borusunun yeterli eğime sahip olmamasıdır. Fayanslara verilen eğim gibi pimaş borularına da eğim verilmesi gerekir. Bu sayede suyun akışı rahat olur ve sorun çıkmasının önüne geçilmiş olur. Banyo gider borusunun döşenmesi sırasında da hassas terazi kullanılarak eğim verilmelidir. Bazı tesisat ustaları terazi kullanmak yerine gözlerine güvenir ve göz kararı pimaş borusuna eğim verirler. Ancak bu durum ilerleyen dönemlerde sorun çıkmasına sebep olur.
Pimaş borusunun eğimi yeterli olmazsa, suyun akışı yavaş olur veya hiç akmaz. Boru içinde su biriktiği için banyoda su birikmesi yaşanır. Bu tür sorunlarda, kullanıcını kendi imkânları ile çözüm bulamaz. Firmamız, kameralı görüntüleme cihazı ile borunun içini ayrıntılı olarak inceler. Bu sayede borunun eğiminin yetersiz olup olmadığı tespit edilebilir. Bu sorunun çözümü için, pimaş borusunun sökülüp yeniden döşenmesi gerekir. Firmamızın onarım ekipleri, tesisat sektöründe deneyimli olan uzman kişilerden oluşmaktadır. Pimaş borusunu, hassas terazi ile en uygun eğimde yeniden döşemektedirler.
Banyo zemininde biriken suyun bir diğer sebebi de pimaş borusunun tıkanmasından kaynaklanmaktadır. Pimaş borusu içine kaçan atık maddeler boru içinde birikerek zamanla tıkanmaya sebep olur.
Banyo Gideri Açma
Banyo gideri açma tekniklerinden bazıları evde kendi başınıza uygulayabileceğiniz tekniklerdir. Ancak evde uygulayacağınız banyo gideri açma yöntemlerinin işe yarayabilmesi için iki şart gerekir. Bu şartlardan biri tıkanıklığın yabancı bir cisim yüzünden meydana gelmesi, diğer ise tıkanıklığa sebep olan cismin banyo giderinin giriş kısmına yakın bir noktada olması gerekir. Bu iki şartın olup olmadığını elbette anlayamazsınız. Yöntemleri denedikten sonra işe yaramaması durumunda yukarıda bahsettiğimiz şartların olmadığı anlaşılabilir.
Banyo gider tıkanıklığı açma yöntemlerinden ilki pompa kullanmaktadır. Pompa ile banyo gideri açma basit bir çalışmadır. Pompa ile borunun içine basınç uygulanır ve tıkanıklığa sebep olan cisim ya lağıma doğru gönderilir ya da banyo giderinin ağız kısmından dışarı çıkar.
Banyo gideri açma tekniklerinden bir diğeri ise, tel kullanmaktır. Telin ucu kanca şekline getirilir. Banyo giderinden içeri sürülür. Telin uzunluğu yettiği kadar borunun içine sokulur ve tel tekrar geri çekilir. Tıkanıklığa sebep olan cisim kancaya takılarak çıkarılır. Teli borunun içine sokarken tıkanıklığa sebep olan cismi daha da ileri itebilirsiniz buna dikkat etmeniz gerekir.
Lavabo açıcı kullanmak, banyo tıkanıklığı açma yöntemleri içinde kullanılacak en yanlış yöntemlerden biri olacaktır. Çünkü lavabo açıcılar, pimaş borularına zarar verir. Lavabo açıcı, tıkanıklığa sebep olan cisimleri eriterek ya da ufak parçalara ayırarak tıkanıklığın açılmasını sağlar. Ancak pimaş borusunu da etkileyen lavabo açıcılar, pimaş borusunun ısınarak büzüşmesine sebep olur ve sık sık banyo gideri tıkanıklığı meydana gelir.
Cihazla Banyo Gideri Açma
Banyo tıkanıklığı açma yöntemleri içinde en uygun ve zararsız olanı, robotla tıkanıklık açma yöntemidir. Firmamız, 10 yılı aşkın tecrübesi ile tıkanıklık açma çalışmalarına kesin çözümler üretmektedir.
Banyo gideri açma çalışmalarında öncelikle kameralı görüntüleme cihazı kullanılmaktadır. Kameralı görüntüleme cihazı sayesinde tıkanıklığın neden meydana geldiği tespit edilir ve tıkanıklık açma çalışmaları tıkanıklığın türüne göre yapılır. Banyo gider tıkanıklığı açma çalışması sırasında, tıkanıklığın sebebi yabancı bir cisimse robot cihaz ile müdahale edilir.
Robot cihazın ucuna takılan farklı aparatlar sayesinde, tıkanıklığa sebep olan cismin yapısına göre müdahale edilir. Parçalanabilecek bir cisimse, parçalama işlemini gerçekleştirecek aparat takılır. Parçalanması mümkün olmayan bir cisimse, çekip çıkarma işlemini yapan aparat takılır.
Banyo gideri tıkanıklığı açmak için firmamızdan servis talep ettiğinizde, ekiplerimiz bir saat içinde adresinize gelerek çalışmalara başlamaktadırlar. Firmamız tarafından yapılan bütün onarım çalışmaları garanti altına alınır. Banyo gideri açma hizmetini en uygun fiyatlarla sunan firmamız, tıkanıklık açma firmaları arasında öncü bir firmadır.
Soru veya görüş bildirin E-posta adresiniz görünmeyecek