Teknotesisat 2004 yılından beri, pimaş yıkama yani gider borusu yıkama işlemi yapmaktadır. Firmamız gider borusu temizleme işlemi için pimaş yıkama makinesi kullanarak hem daha kesin sonuçlar elde eder hem de zamandan tasarruf sağlar.
- Gider Borusu Yıkama İşlemi Neden Yapılır?
- Pimaş Temizleme Yapılmazsa Ne Olur?
- Pimaş Yıkama (Gider Borusu Yıkma) Nasıl Yapılır?
- Kısaca Firmamız
Gider Borusu Yıkama İşlemi Neden Yapılır?
Gider borusu yıkama işlemi halk arasında pek bilinen bir şey değildir. Pimaş temizleme işleminin neden yapılması gerektiğini de çoğumuz bilmeyiz. Ancak pimaş borularında bazı olumsuzluklar meydana gelir ki, bu olumsuzluklar yüzünden ya pimaş borusunun sökülüp yenisi ile değiştirilmesi gerekir ya da atık su borusunun yıkanması gerekir.
Gider borusunun temizlenmesini gelin birlikte inceleyelim:
Pimaş yıkama, bir diğer adı ile kanal yıkama işlemi gider borusunun yağlanması, boruların kireçlenmesi ve katı cisimlerin pimaş borusuna yapışması sonucu yapılan bir bakım çalışmasıdır.
Pimaş borusunun yağlanma olayı çoğunlukla mutfak lavabosunun hatalı kullanımından kaynaklanmaktadır. Mutfak lavabosunda bulaşıklar elde yıkanır veya bulaşık makinesinde yıkanır. Tabak dibinde ufakta olsa yemek atıkları kalır. Tabaklar yıkandığı zaman bu atıklar lavabo borusunun giderine girer ve birikintilere sebep olur. Aynı zamanda, tabak dibinde kalmış olan atıklarla birlikte yemek yağı da lavabo borusuna girer.
Tabak dibindeki yemek atıkları lavabo borusunda tıkanmalara sebep olurken, atık yağ ise pimaş borusuna yapışır. Pimaş borusuna yapışan yağ, zamanla sert bir tabaka haline gelir. Bu yağ tabakası, lavaboya yağ dökmeye devam edildikçe kalın bir tabaka oluşmaya başlar.
Yağlanmış pimaş borusunun temizlenmesi için pimaş yıkama işlemi yapılması gerekir.
Pimaş borularındaki suyun ısısı normal şebeke sularına göre daha fazladır. Bu durum; sıcak su ile duş almamızdan veya çamaşır – bulaşık makinesinin sıcak suyundan kaynaklanır. Sıcak su, soğuk suya göre daha hızlı kireçlenme oluşturur. Bu durumda pimaş borularının içinde kireç tabakası oluşmasına sebep olur. Pimaş borusunun kireç tabakasından arındırılması için gider borusu temizleme işlemi yapılmalıdır.
Pimaş Temizleme Yapılmazsa Ne Olur?
Pimaş borularının yağlandığını yukarıda belirtmiştik. Gider borusunda sertleşmiş bir tabaka oluşturan yağ, zamanla kalınlaşır ve gider borusunun iç çapını daraltır. Bu durum; pimaş borusunda su ile akıp gitmesi gereken katı cisimlerin geçişini engeller ve tıkanmalara sebep olur.
Gider borusunun yağlanması, tek seferlik tıkanıklıklara sebep olmaz. Yağlanmadan dolayı meydana gelene tıkanıklık, robot cihazla açılsa bile kısa zaman sonra tekrarlanır. Pimaş borusunun neden tıkandığı tespit edilip ona göre işlem yapılması gerekir.
Firmamız tarafından müdahale edilen tıkanıklıklarda, kameralı görüntüleme cihazı ile tıkanıklığın neden kaynaklandığı tespit edilmeden müdahale yapılmaz. Kameralı görüntüleme cihazı ile pimaş borusunun içi kontrol edilmezse, robot cihazla tıkanıklık açılır ama bu geçici çözüm olur ve kısa süre sonra tıkanıklık tekrar meydana gelir.
Pimaş borusunun kireçlenmesi nedeniyle de tıkanıklıklar meydana gelir. Kireçlenme meydana gelmiş borudan su yavaş akar. Aynı şekilde yağlanmanın yeni yeni meydana geldiği gider borularında da suyun yavaş akması sık görülen bir sorundur. Atık su gider borusu yıkama işlemi gerçekleştirilmezse yapılacak diğer müdahaleler geçici çözüm üretmektedir.
Pimaş Yıkama (Gider Borusu Yıkma) Nasıl Yapılır?
Firmamız 14 yıldır pimaş yıkama işlemini profesyonel olarak gerçekleştirmektedir. Evinizin hiçbir yerine zarar vermeden elektronik cihazlarla gerçekleştirdiğimiz gider borusu yıkama işleminden sonra, pimaş borusu ilk günkü gibi tertemiz olmaktadır.
Ekiplerimiz adresinize geldiğinde, tıkalı gider borusunu kameralı görüntüleme cihazı ile kontrol ederler. Kontrol işlemi sırasında, boru tıkanıklığı yabancı bir cisimden kaynaklanıyorsa robot cihaz ile müdahale edilerek tıkanıklık açılır. Ancak kontrol sırasında, tıkalı olan boruda yağlanma veya kireçlenme varsa, müşterimize bilgi verilir.
Bilgi verme işlemi sırasında isteğe bağlı olarak kameralı görüntüleme cihazı tarafından algılanan görüntüleri resim formatında veya video formatında raporlayarak sizlere sunmaktayız. Raporda sunulan görüntüler sayesinde sizlerde pimaş borusundaki yağı rahatlıkla görebilmektesiniz.
Sizlere sunulan rapor sonucunda pimaş yıkama işlemini kabul etmeniz durumunda, ekiplerimiz pimaş yıkama makinesi ile gider borusu yıkama işlemine başlamaktadırlar.
Atık su gider borusu yıkama işlemi sırasında pimaş yıkama makinesinin hortumu gider borusunun içine sürülür. Gider yıkama makinesi hortumu, pimaş borusuna zarar vermeden ihtiyaç durumuna göre 100 bar basınca kadar su püskürtür. Basınçlı suyun etkisi ile pimaş borusunun iç çeperine yapışan yağ, kireç ve yabancı cisimler sökülür.
Pimaş yıkama işlemi, borudaki yağlanmış kısmın mesafesine bağlı olarak zaman alır. Gider yıkama makinesini kullanan personel, ihtiyaç durumuna göre birkaç kez gider yıkama işlemini tekrarlayabilir.
Pimaş temizleme işlemi bittikten sonra ekiplerimiz, kameralı görüntüleme cihazı ile gider borusunun içini kontrol ederler. Gider borusu temizleme işlemi ile borunun içindeki yağ veya kireç tamamen temizlenmemişse, gider temizleme işlemi tekrar yapılır. Her pimaş temizleme işlemi bittikten sonra kameralı görüntüleme cihazı ile tekrar kontrol yapılır.
Kısaca Firmamız
- Firmamız, İSO9001 belgesine sahip tek tesisat firmasıdır.
- 20 servis aracı ile Türkiye’nin en geniş mobil ağına sahip tesisat firmasıyız.
- Verdiğimiz hizmete kıyasla en uygun fiyat garantisi vermekteyiz.
- İstanbul’un tüm ilçelerine fiyat farkı almadan hizmet vermekteyiz.
- Firmamızın yaptığı onarımlar bir yıl garanti altına alınmaktadır. Bir yıl içinde firmamızın yaptığı onarımlarda sorun çıkması durumunda ücretsiz olarak sorunları gidermekteyiz.
- Firmamız, müşterilerinin öneri ve şikâyetlerini dikkate alarak hizmet kalitesini geliştirmektedir.
Soru veya görüş bildirin E-posta adresiniz görünmeyecek